Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. સુક્કસુત્તવણ્ણના

    8. Sukkasuttavaṇṇanā

    . અટ્ઠમે સુક્કાતિ ન વણ્ણસુક્કતાય સુક્કા, સુક્કતાય પન ઉપનેન્તીતિ નિપ્ફત્તિસુક્કતાય સુક્કા. સરસેનાપિ વા સબ્બકુસલધમ્મા સુક્કા એવ. તેસં હિ ઉપ્પત્તિયા ચિત્તં પભસ્સરં હોતિ. હિરી ચ ઓત્તપ્પઞ્ચાતિ એત્થ પાપતો જિગુચ્છનલક્ખણા હિરી, ભાયનલક્ખણં ઓત્તપ્પં. યં પનેત્થ વિત્થારતો વત્તબ્બં સિયા, તં વિસુદ્ધિમગ્ગે વુત્તમેવ. અટ્ઠમં.

    8. Aṭṭhame sukkāti na vaṇṇasukkatāya sukkā, sukkatāya pana upanentīti nipphattisukkatāya sukkā. Sarasenāpi vā sabbakusaladhammā sukkā eva. Tesaṃ hi uppattiyā cittaṃ pabhassaraṃ hoti. Hirī ca ottappañcāti ettha pāpato jigucchanalakkhaṇā hirī, bhāyanalakkhaṇaṃ ottappaṃ. Yaṃ panettha vitthārato vattabbaṃ siyā, taṃ visuddhimagge vuttameva. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. સુક્કસુત્તં • 8. Sukkasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. સુક્કસુત્તવણ્ણના • 8. Sukkasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact