Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૩. સુમઙ્ગલત્થેરગાથા

    3. Sumaṅgalattheragāthā

    ૪૩.

    43.

    ‘‘સુમુત્તિકો સુમુત્તિકો સાહુ, સુમુત્તિકોમ્હિ તીહિ ખુજ્જકેહિ;

    ‘‘Sumuttiko sumuttiko sāhu, sumuttikomhi tīhi khujjakehi;

    અસિતાસુ મયા નઙ્ગલાસુ, મયા ખુદ્દકુદ્દાલાસુ મયા.

    Asitāsu mayā naṅgalāsu, mayā khuddakuddālāsu mayā.

    યદિપિ ઇધમેવ ઇધમેવ, અથ વાપિ અલમેવ અલમેવ;

    Yadipi idhameva idhameva, atha vāpi alameva alameva;

    ઝાય સુમઙ્ગલ ઝાય સુમઙ્ગલ, અપ્પમત્તો વિહર સુમઙ્ગલા’’તિ.

    Jhāya sumaṅgala jhāya sumaṅgala, appamatto vihara sumaṅgalā’’ti.

    … સુમઙ્ગલો થેરો….

    … Sumaṅgalo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૩. સુમઙ્ગલત્થેરગાથાવણ્ણના • 3. Sumaṅgalattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact