Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૪૨. સુનખજાતકં (૨-૧૦-૨)

    242. Sunakhajātakaṃ (2-10-2)

    ૧૮૪.

    184.

    બાલો વતાયં સુનખો, યો વરત્તં 1 ન ખાદતિ;

    Bālo vatāyaṃ sunakho, yo varattaṃ 2 na khādati;

    બન્ધના ચ પમુઞ્ચેય્ય, અસિતો ચ ઘરં વજે.

    Bandhanā ca pamuñceyya, asito ca gharaṃ vaje.

    ૧૮૫.

    185.

    અટ્ઠિતં મે મનસ્મિં મે, અથો મે હદયે કતં;

    Aṭṭhitaṃ me manasmiṃ me, atho me hadaye kataṃ;

    કાલઞ્ચ પટિકઙ્ખામિ, યાવ પસ્સુપતૂ જનો 3.

    Kālañca paṭikaṅkhāmi, yāva passupatū jano 4.

    સુનખજાતકં દુતિયં.

    Sunakhajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. યો ચ યોત્તં (ક॰)
    2. yo ca yottaṃ (ka.)
    3. પસુપતુજ્જનો (સ્યા॰ ક॰)
    4. pasupatujjano (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૪૨] ૨. સુનખજાતકવણ્ણના • [242] 2. Sunakhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact