Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૯૨. સુપત્તજાતકં (૩-૫-૨)

    292. Supattajātakaṃ (3-5-2)

    ૧૨૪.

    124.

    બારાણસ્યં 1 મહારાજ, કાકરાજા નિવાસકો 2;

    Bārāṇasyaṃ 3 mahārāja, kākarājā nivāsako 4;

    અસીતિયા સહસ્સેહિ, સુપત્તો પરિવારિતો.

    Asītiyā sahassehi, supatto parivārito.

    ૧૨૫.

    125.

    તસ્સ દોહળિની ભરિયા, સુફસ્સા ભક્ખિતુમિચ્છતિ 5;

    Tassa dohaḷinī bhariyā, suphassā bhakkhitumicchati 6;

    રઞ્ઞો મહાનસે પક્કં, પચ્ચગ્ઘં રાજભોજનં.

    Rañño mahānase pakkaṃ, paccagghaṃ rājabhojanaṃ.

    ૧૨૬.

    126.

    તેસાહં પહિતો દૂતો, રઞ્ઞો ચમ્હિ ઇધાગતો;

    Tesāhaṃ pahito dūto, rañño camhi idhāgato;

    ભત્તુ અપચિતિં કુમ્મિ, નાસાયમકરં 7 વણન્તિ.

    Bhattu apacitiṃ kummi, nāsāyamakaraṃ 8 vaṇanti.

    સુપત્તજાતકં દુતિયં.

    Supattajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. બારાણસ્સં (સી॰ પી॰)
    2. નિવાસિકો (સી॰ પી॰)
    3. bārāṇassaṃ (sī. pī.)
    4. nivāsiko (sī. pī.)
    5. મચ્છમિચ્છતિ (સી॰ પી॰)
    6. macchamicchati (sī. pī.)
    7. મકરિં (સી॰ નિસ્સય)
    8. makariṃ (sī. nissaya)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૯૨] ૨. સુપત્તજાતકવણ્ણના • [292] 2. Supattajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact