Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-પુરાણ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-purāṇa-ṭīkā

    ૬. સુરાપાનવગ્ગો

    6. Surāpānavaggo

    ૧. સુરાપાનસિક્ખાપદવણ્ણના

    1. Surāpānasikkhāpadavaṇṇanā

    ‘‘સુરા’’તિ વા ‘‘ન વટ્ટતી’’તિ વા જાનિત્વા પિવને અકુસલમેવાતિ લિખિતં. અકુસલચિત્તન્તિ યેભુય્યેન તં સન્ધાય કિર વુત્તં. અથ કસ્મા વિનયટ્ઠકથાયં ‘‘અકુસલેનેવ પાતબ્બતાયા’’તિ (પાચિ॰ અટ્ઠ॰ ૩૨૯) વુત્તન્તિ ચે? સચિત્તકપક્ખે અકુસલેનેવ પાતબ્બતાયાતિ.

    ‘‘Surā’’ti vā ‘‘na vaṭṭatī’’ti vā jānitvā pivane akusalamevāti likhitaṃ. Akusalacittanti yebhuyyena taṃ sandhāya kira vuttaṃ. Atha kasmā vinayaṭṭhakathāyaṃ ‘‘akusaleneva pātabbatāyā’’ti (pāci. aṭṭha. 329) vuttanti ce? Sacittakapakkhe akusaleneva pātabbatāyāti.

    સુરાપાનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Surāpānasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact