Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૦૮. સુસુમારજાતકં (૨-૬-૮)

    208. Susumārajātakaṃ (2-6-8)

    ૧૧૫.

    115.

    અલં મેતેહિ અમ્બેહિ, જમ્બૂહિ પનસેહિ ચ;

    Alaṃ metehi ambehi, jambūhi panasehi ca;

    યાનિ પારં સમુદ્દસ્સ, વરં મય્હં ઉદુમ્બરો.

    Yāni pāraṃ samuddassa, varaṃ mayhaṃ udumbaro.

    ૧૧૬.

    116.

    મહતી વત તે બોન્દિ, ન ચ પઞ્ઞા તદૂપિકા;

    Mahatī vata te bondi, na ca paññā tadūpikā;

    સુસુમાર 1 વઞ્ચિતો મેસિ, ગચ્છ દાનિ યથાસુખન્તિ.

    Susumāra 2 vañcito mesi, gaccha dāni yathāsukhanti.

    સુસુમારજાતકં અટ્ઠમં.

    Susumārajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. સુંસુમાર (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. suṃsumāra (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦૮] ૮. સુસુમારજાતકવણ્ણના • [208] 8. Susumārajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact