Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. સુતધરસુત્તવણ્ણના

    6. Sutadharasuttavaṇṇanā

    ૯૬. છટ્ઠે અપ્પટ્ઠોતિ અપ્પસમારમ્ભો. અપ્પકિચ્ચોતિ અપ્પકરણીયો. સુભરોતિ સુખેન ભરિતબ્બો સુપોસો. સુસન્તોસોતિ તીહિ સન્તોસેહિ સુટ્ઠુ સન્તોસો. જીવિતપરિક્ખારેસૂતિ જીવિતસમ્ભારેસુ. અપ્પાહારોતિ મન્દાહારો. અનોદરિકત્તન્તિ ન ઓદરિકભાવં અમહગ્ઘસભાવં અનુયુત્તો. અપ્પમિદ્ધોતિ ન બહુનિદ્દો. સત્તમટ્ઠમાનિ ઉત્તાનત્થાનિ.

    96. Chaṭṭhe appaṭṭhoti appasamārambho. Appakiccoti appakaraṇīyo. Subharoti sukhena bharitabbo suposo. Susantosoti tīhi santosehi suṭṭhu santoso. Jīvitaparikkhāresūti jīvitasambhāresu. Appāhāroti mandāhāro. Anodarikattanti na odarikabhāvaṃ amahagghasabhāvaṃ anuyutto. Appamiddhoti na bahuniddo. Sattamaṭṭhamāni uttānatthāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. સુતધરસુત્તં • 6. Sutadharasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમસમ્પદાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamasampadāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact