Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi |
સુત્તન્તિકદુકમાતિકા
Suttantikadukamātikā
૧૦૧. (ક) વિજ્જાભાગિનો ધમ્મા.
101. (Ka) vijjābhāgino dhammā.
(ખ) અવિજ્જાભાગિનો ધમ્મા.
(Kha) avijjābhāgino dhammā.
૧૦૨. (ક) વિજ્જૂપમા ધમ્મા.
102. (Ka) vijjūpamā dhammā.
(ખ) વજિરૂપમા ધમ્મા.
(Kha) vajirūpamā dhammā.
૧૦૩. (ક) બાલા ધમ્મા.
103. (Ka) bālā dhammā.
(ખ) પણ્ડિતા ધમ્મા.
(Kha) paṇḍitā dhammā.
૧૦૪. (ક) કણ્હા ધમ્મા.
104. (Ka) kaṇhā dhammā.
(ખ) સુક્કા ધમ્મા.
(Kha) sukkā dhammā.
૧૦૫. (ક) તપનીયા ધમ્મા.
105. (Ka) tapanīyā dhammā.
(ખ) અતપનીયા ધમ્મા.
(Kha) atapanīyā dhammā.
૧૦૬. (ક) અધિવચના ધમ્મા.
106. (Ka) adhivacanā dhammā.
(ખ) અધિવચનપથા ધમ્મા.
(Kha) adhivacanapathā dhammā.
૧૦૭. (ક) નિરુત્તિ ધમ્મા.
107. (Ka) nirutti dhammā.
(ખ) નિરુત્તિપથા ધમ્મા.
(Kha) niruttipathā dhammā.
૧૦૮. (ક) પઞ્ઞત્તિ ધમ્મા.
108. (Ka) paññatti dhammā.
(ખ) પઞ્ઞત્તિપથા ધમ્મા.
(Kha) paññattipathā dhammā.
૧૦૯. (ક) નામઞ્ચ.
109. (Ka) nāmañca.
(ખ) રૂપઞ્ચ.
(Kha) rūpañca.
૧૧૦. (ક) અવિજ્જા ચ.
110. (Ka) avijjā ca.
(ખ) ભવતણ્હા ચ.
(Kha) bhavataṇhā ca.
૧૧૧. (ક) ભવદિટ્ઠિ ચ.
111. (Ka) bhavadiṭṭhi ca.
(ખ) વિભવદિટ્ઠિ ચ.
(Kha) vibhavadiṭṭhi ca.
૧૧૨. (ક) સસ્સતદિટ્ઠિ ચ.
112. (Ka) sassatadiṭṭhi ca.
(ખ) ઉચ્છેદદિટ્ઠિ ચ.
(Kha) ucchedadiṭṭhi ca.
૧૧૩. (ક) અન્તવા દિટ્ઠિ ચ.
113. (Ka) antavā diṭṭhi ca.
(ખ) અનન્તવા દિટ્ઠિ ચ.
(Kha) anantavā diṭṭhi ca.
૧૧૪. (ક) પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિ ચ.
114. (Ka) pubbantānudiṭṭhi ca.
(ખ) અપરન્તાનુદિટ્ઠિ ચ.
(Kha) aparantānudiṭṭhi ca.
૧૧૫. (ક) અહિરિકઞ્ચ.
115. (Ka) ahirikañca.
(ખ) અનોત્તપ્પઞ્ચ.
(Kha) anottappañca.
૧૧૬. (ક) હિરી ચ.
116. (Ka) hirī ca.
(ખ) ઓત્તપ્પઞ્ચ.
(Kha) ottappañca.
૧૧૭. (ક) દોવચસ્સતા ચ.
117. (Ka) dovacassatā ca.
(ખ) પાપમિત્તતા ચ.
(Kha) pāpamittatā ca.
૧૧૮. (ક) સોવચસ્સતા ચ.
118. (Ka) sovacassatā ca.
(ખ) કલ્યાણમિત્તતા ચ.
(Kha) kalyāṇamittatā ca.
૧૧૯. (ક) આપત્તિકુસલતા ચ.
119. (Ka) āpattikusalatā ca.
(ખ) આપત્તિવુટ્ઠાનકુસલતા ચ.
(Kha) āpattivuṭṭhānakusalatā ca.
૧૨૦. (ક) સમાપત્તિકુસલતા ચ.
120. (Ka) samāpattikusalatā ca.
(ખ) સમાપત્તિવુટ્ઠાનકુસલતા ચ.
(Kha) samāpattivuṭṭhānakusalatā ca.
૧૨૧. (ક) ધાતુકુસલતા ચ.
121. (Ka) dhātukusalatā ca.
(ખ) મનસિકારકુસલતા ચ.
(Kha) manasikārakusalatā ca.
૧૨૨. (ક) આયતનકુસલતા ચ.
122. (Ka) āyatanakusalatā ca.
(ખ) પટિચ્ચસમુપ્પાદકુસલતા ચ.
(Kha) paṭiccasamuppādakusalatā ca.
૧૨૩. (ક) ઠાનકુસલતા ચ.
123. (Ka) ṭhānakusalatā ca.
(ખ) અટ્ઠાનકુસલતા ચ.
(Kha) aṭṭhānakusalatā ca.
૧૨૪. (ક) અજ્જવો ચ.
124. (Ka) ajjavo ca.
(ખ) મદ્દવો ચ.
(Kha) maddavo ca.
૧૨૫. (ક) ખન્તિ ચ.
125. (Ka) khanti ca.
(ખ) સોરચ્ચઞ્ચ.
(Kha) soraccañca.
૧૨૬. (ક) સાખલ્યઞ્ચ.
126. (Ka) sākhalyañca.
૧૨૭. (ક) ઇન્દ્રિયેસુ અગુત્તદ્વારતા ચ.
127. (Ka) indriyesu aguttadvāratā ca.
(ખ) ભોજને અમત્તઞ્ઞુતા ચ.
(Kha) bhojane amattaññutā ca.
૧૨૮. (ક) ઇન્દ્રિયેસુ ગુત્તદ્વારતા ચ.
128. (Ka) indriyesu guttadvāratā ca.
(ખ) ભોજને મત્તઞ્ઞુતા ચ.
(Kha) bhojane mattaññutā ca.
૧૨૯. (ક) મુટ્ઠસચ્ચઞ્ચ.
129. (Ka) muṭṭhasaccañca.
(ખ) અસમ્પજઞ્ઞઞ્ચ.
(Kha) asampajaññañca.
૧૩૦. (ક) સતિ ચ.
130. (Ka) sati ca.
(ખ) સમ્પજઞ્ઞઞ્ચ.
(Kha) sampajaññañca.
૧૩૧. (ક) પટિસઙ્ખાનબલઞ્ચ.
131. (Ka) paṭisaṅkhānabalañca.
(ખ) ભાવનાબલઞ્ચ.
(Kha) bhāvanābalañca.
૧૩૨. (ક) સમથો ચ.
132. (Ka) samatho ca.
(ખ) વિપસ્સના ચ.
(Kha) vipassanā ca.
૧૩૩. (ક) સમથનિમિત્તઞ્ચ .
133. (Ka) samathanimittañca .
(ખ) પગ્ગાહનિમિત્તઞ્ચ.
(Kha) paggāhanimittañca.
૧૩૪. (ક) પગ્ગાહો ચ.
134. (Ka) paggāho ca.
(ખ) અવિક્ખેપો ચ.
(Kha) avikkhepo ca.
૧૩૫. (ક) સીલવિપત્તિ ચ.
135. (Ka) sīlavipatti ca.
(ખ) દિટ્ઠિવિપત્તિ ચ.
(Kha) diṭṭhivipatti ca.
૧૩૬. (ક) સીલસમ્પદા ચ.
136. (Ka) sīlasampadā ca.
(ખ) દિટ્ઠિસમ્પદા ચ.
(Kha) diṭṭhisampadā ca.
૧૩૭. (ક) સીલવિસુદ્ધિ ચ.
137. (Ka) sīlavisuddhi ca.
(ખ) દિટ્ઠિવિસુદ્ધિ ચ.
(Kha) diṭṭhivisuddhi ca.
૧૩૮. (ક) દિટ્ઠિવિસુદ્ધિ ખો પન.
138. (Ka) diṭṭhivisuddhi kho pana.
(ખ) યથાદિટ્ઠિસ્સ ચ પધાનં.
(Kha) yathādiṭṭhissa ca padhānaṃ.
૧૩૯. (ક) સંવેગો ચ સંવેજનિયેસુ ઠાનેસુ.
139. (Ka) saṃvego ca saṃvejaniyesu ṭhānesu.
(ખ) સંવિગ્ગસ્સ ચ યોનિસો પધાનં.
(Kha) saṃviggassa ca yoniso padhānaṃ.
૧૪૦. (ક) અસન્તુટ્ઠિતા ચ કુસલેસુ ધમ્મેસુ.
140. (Ka) asantuṭṭhitā ca kusalesu dhammesu.
(ખ) અપ્પટિવાનિતા ચ પધાનસ્મિં.
(Kha) appaṭivānitā ca padhānasmiṃ.
૧૪૧. (ક) વિજ્જા ચ.
141. (Ka) vijjā ca.
(ખ) વિમુત્તિ ચ.
(Kha) vimutti ca.
૧૪૨. (ક) ખયે ઞાણં.
142. (Ka) khaye ñāṇaṃ.
(ખ) અનુપ્પાદે ઞાણન્તિ.
(Kha) anuppāde ñāṇanti.
માતિકા નિટ્ઠિતા.
Mātikā niṭṭhitā.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / સુત્તન્તિકદુકમાતિકાપદવણ્ણના • Suttantikadukamātikāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / સુત્તન્તિકદુકમાતિકાપદવણ્ણના • Suttantikadukamātikāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / સુત્તન્તિકદુકમાતિકાપદવણ્ણના • Suttantikadukamātikāpadavaṇṇanā