Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. સુવિદૂરસુત્તવણ્ણના

    7. Suvidūrasuttavaṇṇanā

    ૪૭. સત્તમે સુવિદૂરવિદૂરાનીતિ કેનચિ પરિયાયેન અનાસન્નાનિ હુત્વા સુવિદૂરાનેવ વિદૂરાનિ. નભઞ્ચ, ભિક્ખવે, પથવી ચાતિ આકાસઞ્ચ મહાપથવી ચ. તત્થ કિઞ્ચાપિ પથવિતો આકાસં નામ ન દૂરે, દ્વઙ્ગુલમત્તેપિ હોતિ. અઞ્ઞમઞ્ઞં અલગ્ગનટ્ઠેન પન ‘‘સુવિદૂરવિદૂરે’’તિ વુત્તં. વેરોચનોતિ સૂરિયો. સતઞ્ચ, ભિક્ખવે, ધમ્મોતિ ચતુસતિપટ્ઠાનાદિભેદો સત્તતિંસબોધિપક્ખિયધમ્મો. અસતઞ્ચ ધમ્મોતિ દ્વાસટ્ઠિદિટ્ઠિગતભેદો અસ્સદ્ધમ્મો.

    47. Sattame suvidūravidūrānīti kenaci pariyāyena anāsannāni hutvā suvidūrāneva vidūrāni. Nabhañca, bhikkhave, pathavī cāti ākāsañca mahāpathavī ca. Tattha kiñcāpi pathavito ākāsaṃ nāma na dūre, dvaṅgulamattepi hoti. Aññamaññaṃ alagganaṭṭhena pana ‘‘suvidūravidūre’’ti vuttaṃ. Verocanoti sūriyo. Satañca, bhikkhave, dhammoti catusatipaṭṭhānādibhedo sattatiṃsabodhipakkhiyadhammo. Asatañca dhammoti dvāsaṭṭhidiṭṭhigatabhedo assaddhammo.

    પભઙ્કરોતિ આલોકકરો. અબ્યાયિકો હોતીતિ અવિગચ્છનસભાવો હોતિ. સતં સમાગમોતિ પણ્ડિતાનં મિત્તસન્થવવસેન સમાગમો. યાવાપિ તિટ્ઠેય્યાતિ યત્તકં અદ્ધાનં તિટ્ઠેય્ય. તથેવ હોતીતિ તાદિસોવ હોતિ, પકતિં ન જહતિ. ખિપ્પં હિ વેતીતિ સીઘં વિગચ્છતિ.

    Pabhaṅkaroti ālokakaro. Abyāyiko hotīti avigacchanasabhāvo hoti. Sataṃ samāgamoti paṇḍitānaṃ mittasanthavavasena samāgamo. Yāvāpitiṭṭheyyāti yattakaṃ addhānaṃ tiṭṭheyya. Tatheva hotīti tādisova hoti, pakatiṃ na jahati. Khippaṃ hi vetīti sīghaṃ vigacchati.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. સુવિદૂરસુત્તં • 7. Suvidūrasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭. સુવિદૂરસુત્તવણ્ણના • 7. Suvidūrasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact