Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૭. સુવિદૂરસુત્તવણ્ણના

    7. Suvidūrasuttavaṇṇanā

    ૪૭. સત્તમે સુવિદૂરવિદૂર-સદ્દાનં સમાનત્થાનંયેવ એકત્થ ગહણં ઇધ નિદ્દેસો દૂરાસન્નભાવસ્સ અપેક્ખાસિદ્ધત્તા ઇધાધિપ્પેતસ્સ દૂરભાવસ્સ કેનચિ પરિયાયેન અનાસન્નભાવદસ્સનત્થં કતન્તિ આહ ‘‘કેનચિ પરિયાયેન અનાસન્નાનિ હુત્વા’’તિઆદિ. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ.

    47. Sattame suvidūravidūra-saddānaṃ samānatthānaṃyeva ekattha gahaṇaṃ idha niddeso dūrāsannabhāvassa apekkhāsiddhattā idhādhippetassa dūrabhāvassa kenaci pariyāyena anāsannabhāvadassanatthaṃ katanti āha ‘‘kenaci pariyāyena anāsannāni hutvā’’tiādi. Sesamettha uttānameva.

    સુવિદૂરસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Suvidūrasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. સુવિદૂરસુત્તં • 7. Suvidūrasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭. સુવિદૂરસુત્તવણ્ણના • 7. Suvidūrasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact