Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૮. તબ્ભાગિયવારો
8. Tabbhāgiyavāro
૨૯૮. કતિ સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયા? કતિ સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા? કતિ સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયા? કતિ સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા? કતિ સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયા? કતિ સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા? કતિ સમથા કિચ્ચાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયા? કતિ સમથા કિચ્ચાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા?
298. Kati samathā vivādādhikaraṇassa tabbhāgiyā? Kati samathā vivādādhikaraṇassa aññabhāgiyā? Kati samathā anuvādādhikaraṇassa tabbhāgiyā? Kati samathā anuvādādhikaraṇassa aññabhāgiyā? Kati samathā āpattādhikaraṇassa tabbhāgiyā? Kati samathā āpattādhikaraṇassa aññabhāgiyā? Kati samathā kiccādhikaraṇassa tabbhāgiyā? Kati samathā kiccādhikaraṇassa aññabhāgiyā?
દ્વે સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયા – સમ્મુખાવિનયો, યેભુય્યસિકા. પઞ્ચ સમથા વિવાદાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા – સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, પટિઞ્ઞાતકરણં, તસ્સપાપિયસિકા, તિણવત્થારકો.
Dve samathā vivādādhikaraṇassa tabbhāgiyā – sammukhāvinayo, yebhuyyasikā. Pañca samathā vivādādhikaraṇassa aññabhāgiyā – sativinayo, amūḷhavinayo, paṭiññātakaraṇaṃ, tassapāpiyasikā, tiṇavatthārako.
ચત્તારો સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયા – સમ્મુખાવિનયો, સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, તસ્સપાપિયસિકા. તયો સમથા અનુવાદાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા – યેભુય્યસિકા, પટિઞ્ઞાતકરણં, તિણવત્થારકો.
Cattāro samathā anuvādādhikaraṇassa tabbhāgiyā – sammukhāvinayo, sativinayo, amūḷhavinayo, tassapāpiyasikā. Tayo samathā anuvādādhikaraṇassa aññabhāgiyā – yebhuyyasikā, paṭiññātakaraṇaṃ, tiṇavatthārako.
તયો સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયા – સમ્મુખાવિનયો, પટિઞ્ઞાતકરણં, તિણવત્થારકો. ચત્તારો સમથા આપત્તાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા – યેભુય્યસિકા, સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, તસ્સપાપિયસિકા.
Tayo samathā āpattādhikaraṇassa tabbhāgiyā – sammukhāvinayo, paṭiññātakaraṇaṃ, tiṇavatthārako. Cattāro samathā āpattādhikaraṇassa aññabhāgiyā – yebhuyyasikā, sativinayo, amūḷhavinayo, tassapāpiyasikā.
એકો સમથો કિચ્ચાધિકરણસ્સ તબ્ભાગિયો – સમ્મુખાવિનયો. છ સમથા કિચ્ચાધિકરણસ્સ અઞ્ઞભાગિયા – યેભુય્યસિકા, સતિવિનયો, અમૂળ્હવિનયો, પટિઞ્ઞાતકરણં, તસ્સપાપિયસિકા, તિણવત્થારકો.
Eko samatho kiccādhikaraṇassa tabbhāgiyo – sammukhāvinayo. Cha samathā kiccādhikaraṇassa aññabhāgiyā – yebhuyyasikā, sativinayo, amūḷhavinayo, paṭiññātakaraṇaṃ, tassapāpiyasikā, tiṇavatthārako.
તબ્ભાગિયવારો નિટ્ઠિતો અટ્ઠમો.
Tabbhāgiyavāro niṭṭhito aṭṭhamo.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / તબ્ભાગિયવારકથાવણ્ણના • Tabbhāgiyavārakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અધિકરણપરિયાયવારાદિવણ્ણના • Adhikaraṇapariyāyavārādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સાધારણવારાદિવણ્ણના • Sādhāraṇavārādivaṇṇanā