Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    ચૂળવગ્ગ-ટીકા

    Cūḷavagga-ṭīkā

    ૧. કમ્મક્ખન્ધકં

    1. Kammakkhandhakaṃ

    તજ્જનીયકમ્મકથાવણ્ણના

    Tajjanīyakammakathāvaṇṇanā

    . ચૂળવગ્ગસ્સ પઠમે કમ્મક્ખન્ધકે તાવ ‘‘યટ્ઠિં પવેસય, કુન્તે પવેસયા’’તિઆદીસુ વિય સહચરણઞાયેન ‘‘મઞ્ચા ઉક્કુટ્ઠિં કરોન્તી’’તિઆદીસુ વિય નિસ્સિતેસુ નિસ્સયવોહારવસેન વા પણ્ડુકલોહિતકનિસ્સિતા પણ્ડુકલોહિતકસદ્દેન વુત્તાતિ આહ ‘‘તેસં નિસ્સિતકાપિ પણ્ડુકલોહિતકાત્વેવ પઞ્ઞાયન્તી’’તિ. પટિવદથાતિ પટિવચનં દેથ.

    1. Cūḷavaggassa paṭhame kammakkhandhake tāva ‘‘yaṭṭhiṃ pavesaya, kunte pavesayā’’tiādīsu viya sahacaraṇañāyena ‘‘mañcā ukkuṭṭhiṃ karontī’’tiādīsu viya nissitesu nissayavohāravasena vā paṇḍukalohitakanissitā paṇḍukalohitakasaddena vuttāti āha ‘‘tesaṃ nissitakāpi paṇḍukalohitakātveva paññāyantī’’ti. Paṭivadathāti paṭivacanaṃ detha.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૧. તજ્જનીયકમ્મં • 1. Tajjanīyakammaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / તજ્જનીયકમ્મકથા • Tajjanīyakammakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / તજ્જનીયકમ્મકથાવણ્ણના • Tajjanīyakammakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧. તજ્જનીયકમ્મકથા • 1. Tajjanīyakammakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact