Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯-૧૦. તજ્ઝાનસુત્તદ્વયવણ્ણના

    9-10. Tajjhānasuttadvayavaṇṇanā

    ૭૩-૭૪. નવમે ન યથાભૂતં સમ્મપ્પઞ્ઞાય સુદિટ્ઠો હોતીતિ વત્થુકામકિલેસકામેસુ આદીનવો ન યથાસભાવતો ઝાનપઞ્ઞાય સુદિટ્ઠો હોતિ. દસમં ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    73-74. Navame na yathābhūtaṃ sammappaññāya sudiṭṭho hotīti vatthukāmakilesakāmesu ādīnavo na yathāsabhāvato jhānapaññāya sudiṭṭho hoti. Dasamaṃ uttānatthamevāti.

    દેવતાવગ્ગો સત્તમો.

    Devatāvaggo sattamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૯. પઠમતજ્ઝાનસુત્તં • 9. Paṭhamatajjhānasuttaṃ
    ૧૦. દુતિયતજ્ઝાનસુત્તં • 10. Dutiyatajjhānasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭-૧૦. સક્ખિભબ્બસુત્તાદિવણ્ણના • 7-10. Sakkhibhabbasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact