Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૬૩. તક્કપણ્ડિતજાતકં

    63. Takkapaṇḍitajātakaṃ

    ૬૩.

    63.

    કોધના અકતઞ્ઞૂ ચ, પિસુણા મિત્તભેદિકા 1;

    Kodhanā akataññū ca, pisuṇā mittabhedikā 2;

    બ્રહ્મચરિયં ચર ભિક્ખુ, સો સુખં ન વિહાહસીતિ 3.

    Brahmacariyaṃ cara bhikkhu, so sukhaṃ na vihāhasīti 4.

    તક્કપણ્ડિતજાતકં 5 તતિયં.

    Takkapaṇḍitajātakaṃ 6 tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પિસુણા ચ વિભેદિકા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. pisuṇā ca vibhedikā (sī. syā. pī.)
    3. પિહાહિસીતિ (સી॰ સ્યા॰ પી॰), વિહાયસિ (ક॰)
    4. pihāhisīti (sī. syā. pī.), vihāyasi (ka.)
    5. તક્કજાતકં (સી॰ સ્યા॰ પી॰ અટ્ઠ॰)
    6. takkajātakaṃ (sī. syā. pī. aṭṭha.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૬૩] ૩. તક્કપણ્ડિતજાતકવણ્ણના • [63] 3. Takkapaṇḍitajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact