Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૩. તલઘાતકસિક્ખાપદવણ્ણના

    3. Talaghātakasikkhāpadavaṇṇanā

    તલઘાતકેતિ મત્થકે પહારદાને, તઞ્ચ ખો તલં ‘‘મુત્તકરણે પહારં દેતી’’તિ (પાચિ॰ ૮૦૪) પદભાજનિયંવુત્તત્તા ‘‘મુત્તકરણસ્સા’’તિ વિઞ્ઞાયતીતિ આહ ‘‘મુત્તકરણસ્સ તલઘાતને’’તિ. પુરિમનયેનેવ સાણત્તિકન્તિ અત્તનો અત્થાય અઞ્ઞં આણાપેન્તિયા સાણત્તિકં.

    Talaghātaketi matthake pahāradāne, tañca kho talaṃ ‘‘muttakaraṇe pahāraṃ detī’’ti (pāci. 804) padabhājaniyaṃvuttattā ‘‘muttakaraṇassā’’ti viññāyatīti āha ‘‘muttakaraṇassa talaghātane’’ti. Purimanayeneva sāṇattikanti attano atthāya aññaṃ āṇāpentiyā sāṇattikaṃ.

    તલઘાતકસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Talaghātakasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact