Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૮. તપનીયસુત્તં
8. Tapanīyasuttaṃ
૧૪૧. ‘‘તપનીયઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, ધમ્મં દેસેસ્સામિ અતપનીયઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, તપનીયો ધમ્મો? મિચ્છાદિટ્ઠિ…પે॰… મિચ્છાવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, તપનીયો ધમ્મો. કતમો ચ, ભિક્ખવે, અતપનીયો ધમ્મો? સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અતપનીયો ધમ્મો’’તિ. અટ્ઠમં.
141. ‘‘Tapanīyañca vo, bhikkhave, dhammaṃ desessāmi atapanīyañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, tapanīyo dhammo? Micchādiṭṭhi…pe… micchāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, tapanīyo dhammo. Katamo ca, bhikkhave, atapanīyo dhammo? Sammādiṭṭhi…pe… sammāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, atapanīyo dhammo’’ti. Aṭṭhamaṃ.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૪૨. સઙ્ગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 5-42. Saṅgāravasuttādivaṇṇanā