Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૧૫૯. તસ્સુદ્દાનં

    159. Tassuddānaṃ

    રાજા ચ માગધો સોણો, અસીતિસહસ્સિસ્સરો;

    Rājā ca māgadho soṇo, asītisahassissaro;

    સાગતો ગિજ્ઝકૂટસ્મિં, બહું દસ્સેતિ ઉત્તરિં.

    Sāgato gijjhakūṭasmiṃ, bahuṃ dasseti uttariṃ.

    પબ્બજ્જારદ્ધભિજ્જિંસુ , વીણં એકપલાસિકં;

    Pabbajjāraddhabhijjiṃsu , vīṇaṃ ekapalāsikaṃ;

    નીલા પીતા લોહિતિકા, મઞ્જિટ્ઠા કણ્હમેવ ચ.

    Nīlā pītā lohitikā, mañjiṭṭhā kaṇhameva ca.

    મહારઙ્ગમહાનામા, વદ્ધિકા ચ પટિક્ખિપિ;

    Mahāraṅgamahānāmā, vaddhikā ca paṭikkhipi;

    ખલ્લકા પુટપાલિ ચ, તૂલતિત્તિરમેણ્ડજા.

    Khallakā puṭapāli ca, tūlatittirameṇḍajā.

    વિચ્છિકા મોરચિત્રા ચ, સીહબ્યગ્ઘા ચ દીપિકા;

    Vicchikā moracitrā ca, sīhabyagghā ca dīpikā;

    અજિનુદ્દા મજ્જારી ચ, કાળલુવકપરિક્ખટા.

    Ajinuddā majjārī ca, kāḷaluvakaparikkhaṭā.

    ફલિતુપાહના ખિલા, ધોતખાણુખટખટા;

    Phalitupāhanā khilā, dhotakhāṇukhaṭakhaṭā;

    તાલવેળુતિણં ચેવ, મુઞ્જપબ્બજહિન્તાલા.

    Tālaveḷutiṇaṃ ceva, muñjapabbajahintālā.

    કમલકમ્બલસોવણ્ણા , રૂપિકા મણિવેળુરિયા;

    Kamalakambalasovaṇṇā , rūpikā maṇiveḷuriyā;

    ફલિકા કંસકાચા ચ, તિપુસીસઞ્ચ તમ્બકા.

    Phalikā kaṃsakācā ca, tipusīsañca tambakā.

    ગાવી યાનં ગિલાનો ચ, પુરિસાયુત્તસિવિકા;

    Gāvī yānaṃ gilāno ca, purisāyuttasivikā;

    સયનાનિ મહાચમ્મા, ગોચમ્મેહિ ચ પાપકો.

    Sayanāni mahācammā, gocammehi ca pāpako.

    ગિહીનં ચમ્મવદ્ધેહિ, પવિસન્તિ ગિલાયનો;

    Gihīnaṃ cammavaddhehi, pavisanti gilāyano;

    મહાકચ્ચાયનો સોણો, સરેન અટ્ઠકવગ્ગિકં.

    Mahākaccāyano soṇo, sarena aṭṭhakavaggikaṃ.

    ઉપસમ્પદં પઞ્ચહિ, ગુણઙ્ગુણા ધુવસિના;

    Upasampadaṃ pañcahi, guṇaṅguṇā dhuvasinā;

    ચમ્મત્થરણાનુઞ્ઞાસિ, ન તાવ ગણનૂપગં;

    Cammattharaṇānuññāsi, na tāva gaṇanūpagaṃ;

    અદાસિ મે વરે પઞ્ચ, સોણત્થેરસ્સ નાયકોતિ.

    Adāsi me vare pañca, soṇattherassa nāyakoti.

    ઇમમ્હિ ખન્ધકે વત્થૂનિ તેસટ્ઠિ.

    Imamhi khandhake vatthūni tesaṭṭhi.

    ચમ્મક્ખન્ધકો નિટ્ઠિતો.

    Cammakkhandhako niṭṭhito.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact