Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. તતિયઅધમ્મસુત્તવણ્ણના

    3. Tatiyaadhammasuttavaṇṇanā

    ૧૧૫. તતિયે ઉદ્દેસં ઉદ્દિસિત્વાતિ માતિકં નિક્ખિપિત્વા. સત્થુ ચેવ સંવણ્ણિતોતિ પઞ્ચસુ ઠાનેસુ એતદગ્ગે ઠપેન્તેન સત્થારા સંવણ્ણિતો. સમ્ભાવિતોતિ ગુણસમ્ભાવનાય સમ્ભાવિતો. પહોતીતિ સક્કોતિ. અતિસિત્વાતિ અતિક્કમિત્વા. જાનં જાનાતીતિ જાનિતબ્બકં જાનાતિ. પસ્સં પસ્સતીતિ પસ્સિતબ્બકં પસ્સતિ. ચક્ખુભૂતોતિ ચક્ખુ વિય ભૂતો જાતો નિબ્બત્તો. ઞાણભૂતોતિ ઞાણસભાવો. ધમ્મભૂતોતિ ધમ્મસભાવો. બ્રહ્મભૂતોતિ સેટ્ઠસભાવો. વત્તાતિ વત્તું સમત્થો. પવત્તાતિ પવત્તેતું સમત્થો. અત્થસ્સ નિન્નેતાતિ અત્થં નીહરિત્વા દસ્સેતા. યથા નો ભગવાતિ યથા અમ્હાકં ભગવા બ્યાકરેય્ય.

    115. Tatiye uddesaṃ uddisitvāti mātikaṃ nikkhipitvā. Satthuceva saṃvaṇṇitoti pañcasu ṭhānesu etadagge ṭhapentena satthārā saṃvaṇṇito. Sambhāvitoti guṇasambhāvanāya sambhāvito. Pahotīti sakkoti. Atisitvāti atikkamitvā. Jānaṃ jānātīti jānitabbakaṃ jānāti. Passaṃ passatīti passitabbakaṃ passati. Cakkhubhūtoti cakkhu viya bhūto jāto nibbatto. Ñāṇabhūtoti ñāṇasabhāvo. Dhammabhūtoti dhammasabhāvo. Brahmabhūtoti seṭṭhasabhāvo. Vattāti vattuṃ samattho. Pavattāti pavattetuṃ samattho. Atthassa ninnetāti atthaṃ nīharitvā dassetā. Yathā no bhagavāti yathā amhākaṃ bhagavā byākareyya.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. તતિયઅધમ્મસુત્તં • 3. Tatiyaadhammasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. પઠમઅધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Paṭhamaadhammasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact