Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā

    તતિયચતુત્થમગ્ગા

    Tatiyacatutthamaggā

    ૩૬૨. તતિયે અનવસેસપ્પહાનાયાતિ તેસંયેવ સકદાગામિમગ્ગેન તનુભૂતાનં સંયોજનાનં નિસ્સેસપજહનત્થાય.

    362. Tatiye anavasesappahānāyāti tesaṃyeva sakadāgāmimaggena tanubhūtānaṃ saṃyojanānaṃ nissesapajahanatthāya.

    ચતુત્થે રૂપરાગઅરૂપરાગમાનઉદ્ધચ્ચઅવિજ્જાય અનવસેસપ્પહાનાયાતિ એતેસં પઞ્ચન્નં ઉદ્ધમ્ભાગિયસંયોજનાનં નિસ્સેસપજહનત્થાય. તત્થ રૂપરાગોતિ રૂપભવે છન્દરાગો. અરૂપરાગોતિ અરૂપભવે છન્દરાગો. માનોતિ અરહત્તમગ્ગવજ્ઝકો માનો એવ. તથા ઉદ્ધચ્ચાવિજ્જા. ઇમેસુપિ દ્વીસુ મગ્ગેસુ નવમં અઞ્ઞિન્દ્રિયમેવ હોતિ.

    Catutthe rūparāgaarūparāgamānauddhaccaavijjāya anavasesappahānāyāti etesaṃ pañcannaṃ uddhambhāgiyasaṃyojanānaṃ nissesapajahanatthāya. Tattha rūparāgoti rūpabhave chandarāgo. Arūparāgoti arūpabhave chandarāgo. Mānoti arahattamaggavajjhako māno eva. Tathā uddhaccāvijjā. Imesupi dvīsu maggesu navamaṃ aññindriyameva hoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / લોકુત્તરકુસલં • Lokuttarakusalaṃ

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / તતિયચતુત્થમગ્ગવણ્ણના • Tatiyacatutthamaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / ચતુમગ્ગનયસહસ્સવણ્ણના • Catumagganayasahassavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact