Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. તતિયસમાધિસુત્તવણ્ણના

    4. Tatiyasamādhisuttavaṇṇanā

    ૯૪. ચતુત્થે એવં ખો, આવુસો, સઙ્ખારા દટ્ઠબ્બાતિઆદીસુ, આવુસો, સઙ્ખારા નામ અનિચ્ચતો દટ્ઠબ્બા, અનિચ્ચતો સમ્મસિતબ્બા, અનિચ્ચતો પસ્સિતબ્બા. તથા દુક્ખતો, અનત્તતોતિ એવં અત્થો દટ્ઠબ્બો. એવં ખો, આવુસો, ચિત્તં સણ્ઠપેતબ્બન્તિઆદીસુપિ પઠમજ્ઝાનવસેન, આવુસો, ચિત્તં સણ્ઠપેતબ્બં પઠમજ્ઝાનવસેન સન્નિસાદેતબ્બં, પઠમજ્ઝાનવસેન એકોદિ કાતબ્બં, પઠમજ્ઝાનવસેન સમાદહિતબ્બં. તથા દુતિયજ્ઝાનાદિવસેનાતિ એવં અત્થો દટ્ઠબ્બો. ઇમેસુ તીસુપિ સુત્તેસુ સમથવિપસ્સના લોકિયલોકુત્તરાવ કથિતા.

    94. Catutthe evaṃ kho, āvuso, saṅkhārā daṭṭhabbātiādīsu, āvuso, saṅkhārā nāma aniccato daṭṭhabbā, aniccato sammasitabbā, aniccato passitabbā. Tathā dukkhato, anattatoti evaṃ attho daṭṭhabbo. Evaṃ kho, āvuso, cittaṃ saṇṭhapetabbantiādīsupi paṭhamajjhānavasena, āvuso, cittaṃ saṇṭhapetabbaṃ paṭhamajjhānavasena sannisādetabbaṃ, paṭhamajjhānavasena ekodi kātabbaṃ, paṭhamajjhānavasena samādahitabbaṃ. Tathā dutiyajjhānādivasenāti evaṃ attho daṭṭhabbo. Imesu tīsupi suttesu samathavipassanā lokiyalokuttarāva kathitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. તતિયસમાધિસુત્તં • 4. Tatiyasamādhisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪. તતિયસમાધિસુત્તવણ્ણના • 4. Tatiyasamādhisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact