Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૩. તતિયસમ્મત્તનિયામસુત્તવણ્ણના
3. Tatiyasammattaniyāmasuttavaṇṇanā
૧૫૩. તતિયે મક્ખી ધમ્મં સુણાતીતિ મક્ખી હુત્વા ગુણમક્ખનચિત્તેન ધમ્મં સુણાતિ. ઉપારમ્ભચિત્તોતિ નિગ્ગહારોપનચિત્તો. રન્ધગવેસીતિ ગુણરન્ધં ગુણચ્છિદ્દં ગવેસન્તો.
153. Tatiye makkhī dhammaṃ suṇātīti makkhī hutvā guṇamakkhanacittena dhammaṃ suṇāti. Upārambhacittoti niggahāropanacitto. Randhagavesīti guṇarandhaṃ guṇacchiddaṃ gavesanto.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. તતિયસમ્મત્તનિયામસુત્તં • 3. Tatiyasammattaniyāmasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૧૬) ૧. સદ્ધમ્મવગ્ગો • (16) 1. Saddhammavaggo