Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi |
૧૩. તેરસમસિક્ખાપદં
13. Terasamasikkhāpadaṃ
૧૨૨૬. તેરસમે ઉપચારેપીતિ અપરિક્ખિત્તસ્સ ગામસ્સ પરિક્ખેપારહટ્ઠાનસઙ્ખાતે ઉપચારેપિ.
1226. Terasame upacārepīti aparikkhittassa gāmassa parikkhepārahaṭṭhānasaṅkhāte upacārepi.
૧૨૨૭. ‘‘અચ્છિન્નચીવરિકાયા’’તિ સામઞ્ઞતો વુત્તેપિ વિસેસોયેવાધિપ્પેતોતિ આહ ‘‘સઙ્કચ્ચિકચીવરમેવા’’તિ. સમન્તતો પુરિસાનં દસ્સનં કન્તીયતિ છિન્દીયતિ એત્થાતિ સઙ્કચ્ચિ, અધક્ખકઉબ્ભનાભિટ્ઠાનં, સઙ્કચ્ચે નિવસિતબ્બન્તિ સંકચ્ચિકં, તમેવ ચીવરન્તિ સઙ્કચ્ચિકચીવરન્તિ. તેરસમં.
1227. ‘‘Acchinnacīvarikāyā’’ti sāmaññato vuttepi visesoyevādhippetoti āha ‘‘saṅkaccikacīvaramevā’’ti. Samantato purisānaṃ dassanaṃ kantīyati chindīyati etthāti saṅkacci, adhakkhakaubbhanābhiṭṭhānaṃ, saṅkacce nivasitabbanti saṃkaccikaṃ, tameva cīvaranti saṅkaccikacīvaranti. Terasamaṃ.
છત્તુપાહનવગ્ગો નવમો.
Chattupāhanavaggo navamo.
સબ્બાનેવ સિક્ખાપદાનીતિ સમ્બન્ધો. તતોતિ તેહિ અટ્ઠાસીતિસતસિક્ખાપદેહિ, અપનેત્વાતિ સમ્બન્ધો.
Sabbāneva sikkhāpadānīti sambandho. Tatoti tehi aṭṭhāsītisatasikkhāpadehi, apanetvāti sambandho.
તત્રાતિ તેસુ ખુદ્દકેસુ. એત્થાતિ દસસુ સિક્ખાપદેસૂતિ.
Tatrāti tesu khuddakesu. Etthāti dasasu sikkhāpadesūti.
ભિક્ખુનિવિભઙ્ગે ખુદ્દકવણ્ણનાય
Bhikkhunivibhaṅge khuddakavaṇṇanāya
યોજના સમત્તા.
Yojanā samattā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૩. તેરસમસિક્ખાપદં • 13. Terasamasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૩. તેરસમસિક્ખાપદવણ્ણના • 13. Terasamasikkhāpadavaṇṇanā