Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā |
૬. થાલકનિદ્દેસવણ્ણના
6. Thālakaniddesavaṇṇanā
૭૧-૨. દારુ …પે॰… વેળુરિયામયા અકપ્પિયા, ફલિકાકાચકંસજા થાલકા ગિહિસન્તકા સઙ્ઘિકા ચ કપ્પિયા, તુમ્બઘટિજા તાવકાલિકા કપ્પિયાતિ સમ્બન્ધો. કપ્પન્તિ પરિકપ્પન્તિ અવિરોધિભાવેનેવાતિ કપ્પા, તથા કપ્પિયા. ન કપ્પા અકપ્પા. સઙ્ઘસ્સ ઇમે સઙ્ઘિકા. તાવ-સદ્દો અવધિમ્હિ. તાવ ભોજનાવધિભૂતો કાલો એતાસન્તિ તાવકાલિકા , ભુઞ્જિત્વા છડ્ડેતબ્બા, ન પરિહરિતબ્બાતિ અધિપ્પાયો.
71-2. Dāru …pe… veḷuriyāmayā akappiyā, phalikākācakaṃsajā thālakā gihisantakā saṅghikā ca kappiyā, tumbaghaṭijā tāvakālikā kappiyāti sambandho. Kappanti parikappanti avirodhibhāvenevāti kappā, tathā kappiyā. Na kappā akappā. Saṅghassa ime saṅghikā. Tāva-saddo avadhimhi. Tāva bhojanāvadhibhūto kālo etāsanti tāvakālikā, bhuñjitvā chaḍḍetabbā, na pariharitabbāti adhippāyo.
થાલકનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Thālakaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.