Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. થેરસુત્તવણ્ણના

    8. Therasuttavaṇṇanā

    ૮૮. અટ્ઠમે થેરોતિ થિરભાવપ્પત્તો. રત્તઞ્ઞૂતિ પબ્બજિતદિવસતો પટ્ઠાય અતિક્કન્તાનં બહૂનં રત્તીનં ઞાતા. ઞાતોતિ પઞ્ઞાતો પાકટો. યસસ્સીતિ યસનિસ્સિતો. મિચ્છાદિટ્ઠિકોતિ અયાથાવદિટ્ઠિકો. સદ્ધમ્મા વુટ્ઠાપેત્વાતિ દસકુસલકમ્મપથધમ્મતો વુટ્ઠાપેત્વા. અસદ્ધમ્મે પતિટ્ઠાપેતીતિ અકુસલકમ્મપથેસુ પતિટ્ઠાપેતિ.

    88. Aṭṭhame theroti thirabhāvappatto. Rattaññūti pabbajitadivasato paṭṭhāya atikkantānaṃ bahūnaṃ rattīnaṃ ñātā. Ñātoti paññāto pākaṭo. Yasassīti yasanissito. Micchādiṭṭhikoti ayāthāvadiṭṭhiko. Saddhammā vuṭṭhāpetvāti dasakusalakammapathadhammato vuṭṭhāpetvā. Asaddhamme patiṭṭhāpetīti akusalakammapathesu patiṭṭhāpeti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. થેરસુત્તં • 8. Therasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. થેરસુત્તવણ્ણના • 8. Therasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact