Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૯. થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનં

    9. Theyyasatthasamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૬.

    266.

    થેય્યસત્થં ઉપસ્સુતિ, સૂપવિઞ્ઞાપનેન ચ;

    Theyyasatthaṃ upassuti, sūpaviññāpanena ca;

    રત્તિછન્નઞ્ચ ઓકાસં, એતે બ્યૂહેન સત્તમા.

    Rattichannañca okāsaṃ, ete byūhena sattamā.

    કાયચિત્તેન જાયન્તિ, ન તે જાયન્તિ વાચતો;

    Kāyacittena jāyanti, na te jāyanti vācato;

    તીહિ દ્વારેહિ જાયન્તિ, દ્વિસમુટ્ઠાનિકા ઇમે.

    Tīhi dvārehi jāyanti, dvisamuṭṭhānikā ime.

    થેય્યસત્થસમુટ્ઠાના, દેસિતાદિચ્ચબન્ધુના.

    Theyyasatthasamuṭṭhānā, desitādiccabandhunā.

    થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Theyyasatthasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Theyyasatthasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Theyyasatthasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact