Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનવણ્ણના

    Theyyasatthasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ૨૬૬. થેય્યસત્થન્તિ ઇદં થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનં નામ એકં સમુટ્ઠાનસીસં, સેસાનિ તેન સદિસાનિ. ‘‘બ્યૂહેન સત્તમા’’તિ ઇદં વચનં વુત્તન્તિ યોજના. તદનન્તરમેવાતિ તસ્સ સિક્ખાપદસ્સ અનન્તરમેવ, ‘‘આગત’’ઇતિ સમ્બન્ધો.

    266.Theyyasatthanti idaṃ theyyasatthasamuṭṭhānaṃ nāma ekaṃ samuṭṭhānasīsaṃ, sesāni tena sadisāni. ‘‘Byūhena sattamā’’ti idaṃ vacanaṃ vuttanti yojanā. Tadanantaramevāti tassa sikkhāpadassa anantarameva, ‘‘āgata’’iti sambandho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૯. થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનં • 9. Theyyasatthasamuṭṭhānaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / થેય્યસત્થસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Theyyasatthasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact