Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૭૭. તિન્દુકજાતકં (૨-૩-૭)

    177. Tindukajātakaṃ (2-3-7)

    ૫૩.

    53.

    ધનુહત્થકલાપેહિ, નેત્તિં સવરધારિભિ;

    Dhanuhatthakalāpehi, nettiṃ savaradhāribhi;

    સમન્તા પરિકિણ્ણમ્હ, કથં મોક્ખો ભવિસ્સતિ.

    Samantā parikiṇṇamha, kathaṃ mokkho bhavissati.

    ૫૪.

    54.

    અપ્પેવ બહુકિચ્ચાનં, અત્થો જાયેથ કોચિ નં;

    Appeva bahukiccānaṃ, attho jāyetha koci naṃ;

    અત્થિ રુક્ખસ્સ અચ્છિન્નં, ખજ્જથઞ્ઞેવ તિન્દુકન્તિ.

    Atthi rukkhassa acchinnaṃ, khajjathaññeva tindukanti.

    તિન્દુકજાતકં સત્તમં.

    Tindukajātakaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૭૭] ૭. તિન્દુકજાતકવણ્ણના • [177] 7. Tindukajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact