Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૫૯. તિરીટવચ્છજાતકં (૩-૧-૯)

    259. Tirīṭavacchajātakaṃ (3-1-9)

    ૨૫.

    25.

    નયિમસ્સ વિજ્જામયમત્થિ કિઞ્ચિ, ન બન્ધવો નો પન તે સહાયો;

    Nayimassa vijjāmayamatthi kiñci, na bandhavo no pana te sahāyo;

    અથ કેન વણ્ણેન તિરીટવચ્છો 1, તેદણ્ડિકો ભુઞ્જતિ અગ્ગપિણ્ડં.

    Atha kena vaṇṇena tirīṭavaccho 2, tedaṇḍiko bhuñjati aggapiṇḍaṃ.

    ૨૬.

    26.

    આપાસુ 3 મે યુદ્ધપરાજિતસ્સ, એકસ્સ કત્વા વિવનસ્મિ ઘોરે;

    Āpāsu 4 me yuddhaparājitassa, ekassa katvā vivanasmi ghore;

    પસારયી કિચ્છગતસ્સ પાણિં, તેનૂદતારિં દુખસંપરેતો.

    Pasārayī kicchagatassa pāṇiṃ, tenūdatāriṃ dukhasaṃpareto.

    ૨૭.

    27.

    એતસ્સ કિચ્ચેન ઇધાનુપત્તો, વેસાયિનો વિસયા જીવલોકે;

    Etassa kiccena idhānupatto, vesāyino visayā jīvaloke;

    લાભારહો તાત તિરીટવચ્છો, દેથસ્સ ભોગં યજથઞ્ચ 5 યઞ્ઞન્તિ.

    Lābhāraho tāta tirīṭavaccho, dethassa bhogaṃ yajathañca 6 yaññanti.

    તિરીટવચ્છજાતકં નવમં.

    Tirīṭavacchajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. તિરીટિવચ્છો (સ્યા॰ ક॰)
    2. tirīṭivaccho (syā. ka.)
    3. આવાસુ (ક॰)
    4. āvāsu (ka.)
    5. યજતઞ્ચ (સી॰ પી॰), યજિતઞ્ચ (સ્યા॰)
    6. yajatañca (sī. pī.), yajitañca (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૯] ૯. તિરીટવચ્છજાતકવણ્ણના • [259] 9. Tirīṭavacchajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact