Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૩. તિસ્સબ્રહ્માસુત્તવણ્ણના

    3. Tissabrahmāsuttavaṇṇanā

    ૫૬. તતિયે વિવિત્તાનિ તાદિસાનિ પન પરિયન્તાનિ અતિદૂરાનિ હોન્તીતિ આહ ‘‘અન્તિમપરિયન્તિમાની’’તિ. અન્તે ભવાનિ અન્તિમાનિ, અન્તિમાનિયેવ પરિયન્તિમાનિ. ઉભયેનપિ અતિદૂરતં દસ્સેતિ. સમન્નાહારે ઠપયમાનોતિ ઇન્દ્રિયં સમાકારેન વત્તેન્તો ઇન્દ્રિયસમતં પટિપાદેન્તો નામ હોતિ. વિપસ્સનાચિત્તસમ્પયુત્તો સમાધિ, સતિપિ સઙ્ખારનિમિત્તાવિરહે નિચ્ચનિમિત્તાદિવિરહતો ‘‘અનિમિત્તો’’તિ વુચ્ચતીતિ આહ ‘‘અનિમિત્તન્તિ બલવવિપસ્સનાસમાધિ’’ન્તિ.

    56. Tatiye vivittāni tādisāni pana pariyantāni atidūrāni hontīti āha ‘‘antimapariyantimānī’’ti. Ante bhavāni antimāni, antimāniyeva pariyantimāni. Ubhayenapi atidūrataṃ dasseti. Samannāhāre ṭhapayamānoti indriyaṃ samākārena vattento indriyasamataṃ paṭipādento nāma hoti. Vipassanācittasampayutto samādhi, satipi saṅkhāranimittāvirahe niccanimittādivirahato ‘‘animitto’’ti vuccatīti āha ‘‘animittanti balavavipassanāsamādhi’’nti.

    તિસ્સબ્રહ્માસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Tissabrahmāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. તિસ્સબ્રહ્માસુત્તં • 3. Tissabrahmāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૩. તિસ્સબ્રહ્માસુત્તવણ્ણના • 3. Tissabrahmāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact