Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળનિદ્દેસપાળિ • Cūḷaniddesapāḷi

    ૨. તિસ્સમેત્તેય્યમાણવપુચ્છા

    2. Tissametteyyamāṇavapucchā

    ૬૫.

    65.

    ‘‘કોધ સન્તુસિતો લોકે, [ઇચ્ચાયસ્મા તિસ્સમેત્તેય્યો]

    ‘‘Kodha santusito loke, [iccāyasmā tissametteyyo]

    કસ્સ નો સન્તિ ઇઞ્જિતા;

    Kassa no santi iñjitā;

    કો ઉભન્તમભિઞ્ઞાય, મજ્ઝે મન્તા ન લિપ્પતિ 1;

    Ko ubhantamabhiññāya, majjhe mantā na lippati 2;

    કં બ્રૂસિ મહાપુરિસોતિ, કો ઇધ સિબ્બિનિમચ્ચગા’’તિ 3.

    Kaṃ brūsi mahāpurisoti, ko idha sibbinimaccagā’’ti 4.

    ૬૬.

    66.

    ‘‘કામેસુ બ્રહ્મચરિયવા, [મેત્તેય્યાતિ ભગવા]

    ‘‘Kāmesu brahmacariyavā, [metteyyāti bhagavā]

    વીતતણ્હો સદા સતો;

    Vītataṇho sadā sato;

    સઙ્ખાય નિબ્બુતો ભિક્ખુ, તસ્સ નો સન્તિ ઇઞ્જિતા.

    Saṅkhāya nibbuto bhikkhu, tassa no santi iñjitā.

    ૬૭.

    67.

    ‘‘સો ઉભન્તમભિઞ્ઞાય, મજ્ઝે મન્તા ન લિપ્પતિ;

    ‘‘So ubhantamabhiññāya, majjhe mantā na lippati;

    તં બ્રૂમિ મહાપુરિસોતિ, સો ઇધ સિબ્બિનિમચ્ચગા’’તિ.

    Taṃ brūmi mahāpurisoti, so idha sibbinimaccagā’’ti.

    તિસ્સમેત્તેય્યમાણવપુચ્છા દુતિયા.

    Tissametteyyamāṇavapucchā dutiyā.







    Footnotes:
    1. ન પિમ્પતિ (બહૂસુ)
    2. na pimpati (bahūsu)
    3. સિબ્બનિમચ્ચગા (સી॰ સ્યા॰)
    4. sibbanimaccagā (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ચૂળનિદ્દેસ-અટ્ઠકથા • Cūḷaniddesa-aṭṭhakathā / ૨. તિસ્સમેત્તેય્યમાણવસુત્તનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Tissametteyyamāṇavasuttaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact