Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સુત્તનિપાતપાળિ • Suttanipātapāḷi

    ૨. તિસ્સમેત્તેય્યમાણવપુચ્છા

    2. Tissametteyyamāṇavapucchā

    ૧૦૪૬.

    1046.

    ‘‘કોધ સન્તુસિતો લોકે, (ઇચ્ચાયસ્મા તિસ્સમેત્તેય્યો)

    ‘‘Kodha santusito loke, (iccāyasmā tissametteyyo)

    કસ્સ નો સન્તિ ઇઞ્જિતા;

    Kassa no santi iñjitā;

    કો ઉભન્તમભિઞ્ઞાય, મજ્ઝે મન્તા ન લિપ્પતિ 1;

    Ko ubhantamabhiññāya, majjhe mantā na lippati 2;

    કં બ્રૂસિ મહાપુરિસોતિ, કો ઇધ સિબ્બિનિમચ્ચગા’’.

    Kaṃ brūsi mahāpurisoti, ko idha sibbinimaccagā’’.

    ૧૦૪૭.

    1047.

    ‘‘કામેસુ બ્રહ્મચરિયવા, (મેત્તેય્યાતિ ભગવા)

    ‘‘Kāmesu brahmacariyavā, (metteyyāti bhagavā)

    વીતતણ્હો સદા સતો;

    Vītataṇho sadā sato;

    સઙ્ખાય નિબ્બુતો ભિક્ખુ, તસ્સ નો સન્તિ ઇઞ્જિતા.

    Saṅkhāya nibbuto bhikkhu, tassa no santi iñjitā.

    ૧૦૪૮.

    1048.

    ‘‘સો ઉભન્તમભિઞ્ઞાય, મજ્ઝે મન્તા ન લિપ્પતિ;

    ‘‘So ubhantamabhiññāya, majjhe mantā na lippati;

    તં બ્રૂમિ મહાપુરિસોતિ, સો ઇધ સિબ્બિનિમચ્ચગા’’તિ.

    Taṃ brūmi mahāpurisoti, so idha sibbinimaccagā’’ti.

    તિસ્સમેત્તેય્યમાણવપુચ્છા દુતિયા નિટ્ઠિતા.

    Tissametteyyamāṇavapucchā dutiyā niṭṭhitā.







    Footnotes:
    1. લિમ્પતિ (ક॰)
    2. limpati (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / સુત્તનિપાત-અટ્ઠકથા • Suttanipāta-aṭṭhakathā / ૨. તિસ્સમેત્તેય્યસુત્તવણ્ણના • 2. Tissametteyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact