Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૭. તિસ્સત્થેરગાથા

    7. Tissattheragāthā

    ૧૫૩.

    153.

    ‘‘બહૂ સપત્તે લભતિ, મુણ્ડો સઙ્ઘાટિપારુતો;

    ‘‘Bahū sapatte labhati, muṇḍo saṅghāṭipāruto;

    લાભી અન્નસ્સ પાનસ્સ, વત્થસ્સ સયનસ્સ ચ.

    Lābhī annassa pānassa, vatthassa sayanassa ca.

    ૧૫૪.

    154.

    ‘‘એતમાદીનવં ઞત્વા, સક્કારેસુ મહબ્ભયં;

    ‘‘Etamādīnavaṃ ñatvā, sakkāresu mahabbhayaṃ;

    અપ્પલાભો અનવસ્સુતો, સતો ભિક્ખુ પરિબ્બજે’’તિ.

    Appalābho anavassuto, sato bhikkhu paribbaje’’ti.

    … તિસ્સો થેરો….

    … Tisso thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૭. તિસ્સત્થેરગાથાવણ્ણના • 7. Tissattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact