Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૩. સત્તાવાસવગ્ગો

    3. Sattāvāsavaggo

    ૧. તિઠાનસુત્તં

    1. Tiṭhānasuttaṃ

    ૨૧. ‘‘તીહિ , ભિક્ખવે, ઠાનેહિ ઉત્તરકુરુકા મનુસ્સા દેવે ચ તાવતિંસે અધિગ્ગણ્હન્તિ જમ્બુદીપકે ચ મનુસ્સે. કતમેહિ તીહિ? અમમા, અપરિગ્ગહા, નિયતાયુકા, વિસેસગુણા 1 – ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, તીહિ ઠાનેહિ ઉત્તરકુરુકા મનુસ્સા દેવે ચ તાવતિંસે અધિગ્ગણ્હન્તિ જમ્બુદીપકે ચ મનુસ્સે.

    21. ‘‘Tīhi , bhikkhave, ṭhānehi uttarakurukā manussā deve ca tāvatiṃse adhiggaṇhanti jambudīpake ca manusse. Katamehi tīhi? Amamā, apariggahā, niyatāyukā, visesaguṇā 2 – imehi kho, bhikkhave, tīhi ṭhānehi uttarakurukā manussā deve ca tāvatiṃse adhiggaṇhanti jambudīpake ca manusse.

    ‘‘તીહિ, ભિક્ખવે, ઠાનેહિ દેવા તાવતિંસા ઉત્તરકુરુકે ચ મનુસ્સે અધિગ્ગણ્હન્તિ જમ્બુદીપકે ચ મનુસ્સે. કતમેહિ તીહિ? દિબ્બેન આયુના, દિબ્બેન વણ્ણેન, દિબ્બેન સુખેન – ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, તીહિ ઠાનેહિ દેવા તાવતિંસા ઉત્તરકુરુકે ચ મનુસ્સે અધિગ્ગણ્હન્તિ જમ્બુદીપકે ચ મનુસ્સે.

    ‘‘Tīhi, bhikkhave, ṭhānehi devā tāvatiṃsā uttarakuruke ca manusse adhiggaṇhanti jambudīpake ca manusse. Katamehi tīhi? Dibbena āyunā, dibbena vaṇṇena, dibbena sukhena – imehi kho, bhikkhave, tīhi ṭhānehi devā tāvatiṃsā uttarakuruke ca manusse adhiggaṇhanti jambudīpake ca manusse.

    3 ‘‘તીહિ, ભિક્ખવે, ઠાનેહિ જમ્બુદીપકા મનુસ્સા ઉત્તરકુરુકે ચ મનુસ્સે અધિગ્ગણ્હન્તિ દેવે ચ તાવતિંસે. કતમેહિ તીહિ? સૂરા, સતિમન્તો, ઇધ બ્રહ્મચરિયવાસો – ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, તીહિ ઠાનેહિ જમ્બુદીપકા મનુસ્સા ઉત્તરકુરુકે ચ મનુસ્સે અધિગ્ગણ્હન્તિ દેવે ચ તાવતિંસે’’તિ. પઠમં.

    4 ‘‘Tīhi, bhikkhave, ṭhānehi jambudīpakā manussā uttarakuruke ca manusse adhiggaṇhanti deve ca tāvatiṃse. Katamehi tīhi? Sūrā, satimanto, idha brahmacariyavāso – imehi kho, bhikkhave, tīhi ṭhānehi jambudīpakā manussā uttarakuruke ca manusse adhiggaṇhanti deve ca tāvatiṃse’’ti. Paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. વિસેસભુનો (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. visesabhuno (sī. syā. pī.)
    3. કથા॰ ૨૭૧
    4. kathā. 271



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. તિઠાનસુત્તવણ્ણના • 1. Tiṭhānasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. તિઠાનસુત્તવણ્ણના • 1. Tiṭhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact