Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā

    તિવિધરૂપસઙ્ગહવણ્ણના

    Tividharūpasaṅgahavaṇṇanā

    ૫૮૫. પકિણ્ણકદુકેસુ અજ્ઝત્તિકદુકં મુઞ્ચિત્વા અઞ્ઞો સબ્બદુકેહિ તિકવસેન યોજનં ગચ્છન્તો નત્થિ, વિઞ્ઞત્તિદુકો ચ યોજનં ન ગચ્છતીતિ સબ્બદુકયોગીસુ આદિભૂતં અજ્ઝત્તિકદુકમેવ ગહેત્વા સેસેહિ સબ્બદુકેહિ યોજેત્વા તિકા વુત્તા. સક્કા હિ એતેન નયેન અઞ્ઞેસમ્પિ દુકાનં દુકન્તરેહિ લબ્ભમાના તિકયોજના વિઞ્ઞાતુન્તિ.

    585. Pakiṇṇakadukesu ajjhattikadukaṃ muñcitvā añño sabbadukehi tikavasena yojanaṃ gacchanto natthi, viññattiduko ca yojanaṃ na gacchatīti sabbadukayogīsu ādibhūtaṃ ajjhattikadukameva gahetvā sesehi sabbadukehi yojetvā tikā vuttā. Sakkā hi etena nayena aññesampi dukānaṃ dukantarehi labbhamānā tikayojanā viññātunti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / માતિકા • Mātikā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / તિવિધરૂપસઙ્ગહો • Tividharūpasaṅgaho

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / તિવિધરૂપસઙ્ગહવણ્ણના • Tividharūpasaṅgahavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact