Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૩૯. ઉભતોભટ્ઠજાતકં

    139. Ubhatobhaṭṭhajātakaṃ

    ૧૩૯.

    139.

    અક્ખી ભિન્ના પટો નટ્ઠો, સખિગેહે ચ ભણ્ડનં;

    Akkhī bhinnā paṭo naṭṭho, sakhigehe ca bhaṇḍanaṃ;

    ઉભતો પદુટ્ઠા કમ્મન્તા 1, ઉદકમ્હિ થલમ્હિ ચાતિ.

    Ubhato paduṭṭhā kammantā 2, udakamhi thalamhi cāti.

    ઉભતોભટ્ઠજાતકં નવમં.

    Ubhatobhaṭṭhajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. પદુટ્ઠકમ્મન્તો (સી॰), પદુટ્ઠો કમ્મન્તો (પી॰)
    2. paduṭṭhakammanto (sī.), paduṭṭho kammanto (pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૩૯] ૯. ઉભતોભટ્ઠજાતકવણ્ણના • [139] 9. Ubhatobhaṭṭhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact