Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૧૨. ઉચ્છિટ્ઠભત્તજાતકં (૨-૭-૨)

    212. Ucchiṭṭhabhattajātakaṃ (2-7-2)

    ૧૨૩.

    123.

    અઞ્ઞો ઉપરિમો વણ્ણો, અઞ્ઞો વણ્ણો ચ હેટ્ઠિમો;

    Añño uparimo vaṇṇo, añño vaṇṇo ca heṭṭhimo;

    બ્રાહ્મણી ત્વેવ પુચ્છામિ, કિં હેટ્ઠા કિઞ્ચ ઉપ્પરિ.

    Brāhmaṇī tveva pucchāmi, kiṃ heṭṭhā kiñca uppari.

    ૧૨૪.

    124.

    અહં નટોસ્મિ ભદ્દન્તે, ભિક્ખકોસ્મિ ઇધાગતો;

    Ahaṃ naṭosmi bhaddante, bhikkhakosmi idhāgato;

    અયઞ્હિ કોટ્ઠમોતિણ્ણો, અયં સો યં 1 ગવેસસીતિ.

    Ayañhi koṭṭhamotiṇṇo, ayaṃ so yaṃ 2 gavesasīti.

    ઉચ્છિટ્ઠભત્તજાતકં દુતિયં.

    Ucchiṭṭhabhattajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ત્વં (ક॰)
    2. tvaṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૧૨] ૨. ઉચ્છિટ્ઠભત્તજાતકવણ્ણના • [212] 2. Ucchiṭṭhabhattajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact