Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૧૦. ઉદાયિસુત્તવણ્ણના

    10. Udāyisuttavaṇṇanā

    ૪૦. દસમે પાણસમારમ્ભરહિતન્તિ પાણઘાતરહિતં. અબ્યાબજ્ઝં સુખં લોકં, પણ્ડિતો ઉપપજ્જતીતિ કામચ્છન્દાદિબ્યાપાદવિરહિતત્તા અબ્યાબજ્ઝં નિદ્દુક્ખં. પરપીળાભાવે પન વત્તબ્બં નત્થિ. ઝાનસમાપત્તિવસેન સુખબહુલત્તા સુખં એકન્તસુખં બ્રહ્મલોકં ઝાનપુઞ્ઞેન, ઇતરપુઞ્ઞેન પન તદઞ્ઞસમ્પત્તિભવસઙ્ખાતં સુખં લોકં પણ્ડિતો સપ્પઞ્ઞો ઉપેતિ. સેસં ઉત્તાનમેવ.

    40. Dasame pāṇasamārambharahitanti pāṇaghātarahitaṃ. Abyābajjhaṃ sukhaṃ lokaṃ, paṇḍito upapajjatīti kāmacchandādibyāpādavirahitattā abyābajjhaṃ niddukkhaṃ. Parapīḷābhāve pana vattabbaṃ natthi. Jhānasamāpattivasena sukhabahulattā sukhaṃ ekantasukhaṃ brahmalokaṃ jhānapuññena, itarapuññena pana tadaññasampattibhavasaṅkhātaṃ sukhaṃ lokaṃ paṇḍito sappañño upeti. Sesaṃ uttānameva.

    ઉદાયિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Udāyisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ચક્કવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cakkavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. ઉદાયીસુત્તં • 10. Udāyīsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ઉદાયિસુત્તવણ્ણના • 10. Udāyisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact