Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. ઉદ્ધચ્ચસુત્તં

    10. Uddhaccasuttaṃ

    ૧૧૬. ‘‘તયોમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા. કતમે તયો? ઉદ્ધચ્ચં, અસંવરો, પમાદો. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, તયો ધમ્મા. ઇમેસં ખો, ભિક્ખવે, તિણ્ણં ધમ્માનં પહાનાય તયો ધમ્મા ભાવેતબ્બા. કતમે તયો? ઉદ્ધચ્ચસ્સ પહાનાય સમથો ભાવેતબ્બો, અસંવરસ્સ પહાનાય સંવરો ભાવેતબ્બો, પમાદસ્સ પહાનાય અપ્પમાદો ભાવેતબ્બો. ઇમેસં ખો, ભિક્ખવે, તિણ્ણં ધમ્માનં પહાનાય ઇમે તયો ધમ્મા ભાવેતબ્બા’’તિ. દસમં.

    116. ‘‘Tayome , bhikkhave, dhammā. Katame tayo? Uddhaccaṃ, asaṃvaro, pamādo. Ime kho, bhikkhave, tayo dhammā. Imesaṃ kho, bhikkhave, tiṇṇaṃ dhammānaṃ pahānāya tayo dhammā bhāvetabbā. Katame tayo? Uddhaccassa pahānāya samatho bhāvetabbo, asaṃvarassa pahānāya saṃvaro bhāvetabbo, pamādassa pahānāya appamādo bhāvetabbo. Imesaṃ kho, bhikkhave, tiṇṇaṃ dhammānaṃ pahānāya ime tayo dhammā bhāvetabbā’’ti. Dasamaṃ.

    તિકવગ્ગો એકાદસમો. 1

    Tikavaggo ekādasamo. 2

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    રાગદુચ્ચરિતવિતક્ક, સઞ્ઞા ધાતૂતિ વુચ્ચતિ;

    Rāgaduccaritavitakka, saññā dhātūti vuccati;

    અસ્સાદઅરતિતુટ્ઠિ, દુવે ચ ઉદ્ધચ્ચેન વગ્ગોતિ.

    Assādaaratituṭṭhi, duve ca uddhaccena vaggoti.







    Footnotes:
    1. પઠમો (સ્યા॰)
    2. paṭhamo (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. ઉદ્ધચ્ચસુત્તવણ્ણના • 10. Uddhaccasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૧. પાતુભાવસુત્તાદિવણ્ણના • 1-11. Pātubhāvasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact