Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. ઉગ્ગત્થેરગાથા

    10. Uggattheragāthā

    ૮૦.

    80.

    ‘‘યં મયા પકતં કમ્મં, અપ્પં વા યદિ વા બહું;

    ‘‘Yaṃ mayā pakataṃ kammaṃ, appaṃ vā yadi vā bahuṃ;

    સબ્બમેતં પરિક્ખીણં, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Sabbametaṃ parikkhīṇaṃ, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … ઉગ્ગો થેરો….

    … Uggo thero….

    વગ્ગો અટ્ઠમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo aṭṭhamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    વચ્છપાલો ચ યો થેરો, આતુમો માણવો ઇસિ;

    Vacchapālo ca yo thero, ātumo māṇavo isi;

    સુયામનો સુસારદો, થેરો યો ચ પિયઞ્જહો;

    Suyāmano susārado, thero yo ca piyañjaho;

    આરોહપુત્તો મેણ્ડસિરો, રક્ખિતો ઉગ્ગસવ્હયોતિ.

    Ārohaputto meṇḍasiro, rakkhito uggasavhayoti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. ઉગ્ગત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Uggattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact