Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૨. ઊમિભયસુત્તવણ્ણના
2. Ūmibhayasuttavaṇṇanā
૧૨૨. દુતિયે ઉદકોરોહન્તસ્સાતિ ઉદકં ઓતરન્તસ્સ. પાટિકઙ્ખિતબ્બાનીતિ ઇચ્છિતબ્બાનિ. સુસુકાભયન્તિ ચણ્ડમચ્છભયં. મુખાવરણં મઞ્ઞે કરોન્તીતિ મુખપિદહનં વિય કરોન્તિ. ઓદરિકત્તસ્સાતિ મહોદરતાય મહગ્ઘસભાવસ્સ. અરક્ખિતેનેવ કાયેનાતિઆદીસુ કાયદ્વારે તિવિધસ્સ સંવરસ્સ અભાવતો અરક્ખિતેન કાયેન. વચીદ્વારે ચતુબ્બિધસ્સ સંવરસ્સ અભાવતો અરક્ખિતાય વાચાય.
122. Dutiye udakorohantassāti udakaṃ otarantassa. Pāṭikaṅkhitabbānīti icchitabbāni. Susukābhayanti caṇḍamacchabhayaṃ. Mukhāvaraṇaṃ maññe karontīti mukhapidahanaṃ viya karonti. Odarikattassāti mahodaratāya mahagghasabhāvassa. Arakkhiteneva kāyenātiādīsu kāyadvāre tividhassa saṃvarassa abhāvato arakkhitena kāyena. Vacīdvāre catubbidhassa saṃvarassa abhāvato arakkhitāya vācāya.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. ઊમિભયસુત્તં • 2. Ūmibhayasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨. ઊમિભયસુત્તવણ્ણના • 2. Ūmibhayasuttavaṇṇanā