Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૨૪૧. ઉપાલિપુચ્છાકથા

    241. Upālipucchākathā

    ૪૦૦. તત્થાતિ ઉપાલિપઞ્હેસુ. તસ્સપાપિયસિકાદીહિ સદ્ધિં એકા પુચ્છા કતાતિ યોજના. ભિક્ખૂનમ્પિ વારેતિ સમ્બન્ધો. પિસદ્દેન ‘‘ન કેવલં ઉપાલિપઞ્હેસુયેવ યોજેતબ્બાનિ, અથ ખો ભિક્ખૂનં વારેપી’’તિ દસ્સેતિ.

    400.Tatthāti upālipañhesu. Tassapāpiyasikādīhi saddhiṃ ekā pucchā katāti yojanā. Bhikkhūnampi vāreti sambandho. Pisaddena ‘‘na kevalaṃ upālipañhesuyeva yojetabbāni, atha kho bhikkhūnaṃ vārepī’’ti dasseti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૪૧. ઉપાલિપુચ્છાકથા • 241. Upālipucchākathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / ઉપાલિપુચ્છાકથા • Upālipucchākathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ઉપાલિપુચ્છાકથાવણ્ણના • Upālipucchākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact