Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ઉપાલિસઙ્ઘસામગ્ગીપુચ્છાવણ્ણના

    Upālisaṅghasāmaggīpucchāvaṇṇanā

    ૪૭૬. મૂલા મૂલં ગન્ત્વાતિ મૂલતો મૂલં અગન્ત્વા. અત્થતો અપગતાતિ સામગ્ગિસઙ્ખાતઅત્થતો અપગતા.

    476.Namūlā mūlaṃ gantvāti mūlato mūlaṃ agantvā. Atthato apagatāti sāmaggisaṅkhātaatthato apagatā.

    ૪૭૭. યેન નં પચ્ચત્થિકા વદેય્યું, તં ન હિ હોતીતિ સમ્બન્ધો. અનપગતન્તિ કારણતો અનપેતં, સકારણન્તિ વુત્તં હોતિ.

    477. Yena naṃ paccatthikā vadeyyuṃ, taṃ na hi hotīti sambandho. Anapagatanti kāraṇato anapetaṃ, sakāraṇanti vuttaṃ hoti.

    ઉસૂયાયાતિ ઇમિના દોસાગતિગમનસ્સ સઙ્ગહિતત્તા ‘‘અગતિગમનેના’’તિ અવસેસઅગતિગમનં દસ્સિતન્તિ વેદિતબ્બં. અટ્ઠહિ દૂતઙ્ગેહીતિ ‘‘સોતા ચ હોતિ સાવેતા ચ ઉગ્ગહેતા ચ ધારેતા ચ વિઞ્ઞાપેતા ચ કુસલો ચ સહિતાસહિતદસ્સનો ચ અકલહકારકો ચા’’તિ એવં વુત્તેહિ અટ્ઠહિ દૂતઙ્ગેહિ. સેસમેત્થ પાળિતો અટ્ઠકથાતો ચ સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.

    Usūyāyāti iminā dosāgatigamanassa saṅgahitattā ‘‘agatigamanenā’’ti avasesaagatigamanaṃ dassitanti veditabbaṃ. Aṭṭhahi dūtaṅgehīti ‘‘sotā ca hoti sāvetā ca uggahetā ca dhāretā ca viññāpetā ca kusalo ca sahitāsahitadassano ca akalahakārako cā’’ti evaṃ vuttehi aṭṭhahi dūtaṅgehi. Sesamettha pāḷito aṭṭhakathāto ca suviññeyyameva.

    કોસમ્બકક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Kosambakakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ઇતિ સમન્તપાસાદિકાય વિનયટ્ઠકથાય સારત્થદીપનિયં

    Iti samantapāsādikāya vinayaṭṭhakathāya sāratthadīpaniyaṃ

    મહાવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mahāvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૭૯. ઉપાલિસઙ્ઘસામગ્ગીપુચ્છા • 279. Upālisaṅghasāmaggīpucchā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / અટ્ઠારસવત્થુકથા • Aṭṭhārasavatthukathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / સઙ્ઘસામગ્ગીકથાવણ્ણના • Saṅghasāmaggīkathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અટ્ઠારસવત્થુકથાવણ્ણના • Aṭṭhārasavatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૭૬. અટ્ઠારસવત્થુકથા • 276. Aṭṭhārasavatthukathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact