Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૨૪. ઉપસમ્પાદેતબ્બછક્કકથા

    24. Upasampādetabbachakkakathā

    ૮૫. ન્તિ ઊનદસવસ્સપદં. સબ્બત્થાતિ સબ્બેસુ છક્કેસુ. તત્થાતિ છક્કેસુ. ‘‘પાતિમોક્ખાનિ વિત્થારેના’’તિ વુત્તત્તા વિભઙ્ગવસેન ગહેતબ્બાનીતિ આહ ‘‘ઉભતોવિભઙ્ગવસેન વુત્તાની’’તિ. માતિકાવિભઙ્ગવસેન સુટ્ઠુ વિભજિતબ્બાનીતિ સુવિભત્તાનિ, વાચુગ્ગતવસેન સુન્દરા પવત્તિ એતેસન્તિ સુપ્પવત્તીનિ, સુત્તતો અનુબ્યઞ્જનતો સુટ્ઠુ વિનિચ્છિતબ્બાનીતિ સુવિનિચ્છિતબ્બાનીતિ અત્થં દસ્સેન્તો આહ ‘‘માતિકાવિભઙ્ગવસેના’’તિઆદિ.

    85.Tanti ūnadasavassapadaṃ. Sabbatthāti sabbesu chakkesu. Tatthāti chakkesu. ‘‘Pātimokkhāni vitthārenā’’ti vuttattā vibhaṅgavasena gahetabbānīti āha ‘‘ubhatovibhaṅgavasena vuttānī’’ti. Mātikāvibhaṅgavasena suṭṭhu vibhajitabbānīti suvibhattāni, vācuggatavasena sundarā pavatti etesanti suppavattīni, suttato anubyañjanato suṭṭhu vinicchitabbānīti suvinicchitabbānīti atthaṃ dassento āha ‘‘mātikāvibhaṅgavasenā’’tiādi.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૪. ઉપસમ્પાદેતબ્બછક્કં • 24. Upasampādetabbachakkaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / ઉપસમ્પાદેતબ્બછક્કકથા • Upasampādetabbachakkakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact