Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૨૬) ૬. ઉપસમ્પદાવગ્ગો

    (26) 6. Upasampadāvaggo

    ૧-૩. ઉપસમ્પાદેતબ્બસુત્તાદિવણ્ણના

    1-3. Upasampādetabbasuttādivaṇṇanā

    ૨૫૧-૨૫૩. છટ્ઠસ્સ પઠમે ઉપસમ્પાદેતબ્બન્તિ ઉપજ્ઝાયેન હુત્વા ઉપસમ્પાદેતબ્બં. દુતિયે નિસ્સયો દાતબ્બોતિ આચરિયેન હુત્વા નિસ્સયો દાતબ્બો. તતિયે સામણેરો ઉપટ્ઠાપેતબ્બોતિ ઉપજ્ઝાયેન હુત્વા સામણેરો ગહેતબ્બો. ઇતિ ઇમાનિ તીણિપિ સુત્તાનિ પઠમબોધિયં ખીણાસવવસેન વુત્તાનિ. ચતુત્થાદીનિ અનુપદવણ્ણનાતો ઉત્તાનત્થાનેવ.

    251-253. Chaṭṭhassa paṭhame upasampādetabbanti upajjhāyena hutvā upasampādetabbaṃ. Dutiye nissayo dātabboti ācariyena hutvā nissayo dātabbo. Tatiye sāmaṇero upaṭṭhāpetabboti upajjhāyena hutvā sāmaṇero gahetabbo. Iti imāni tīṇipi suttāni paṭhamabodhiyaṃ khīṇāsavavasena vuttāni. Catutthādīni anupadavaṇṇanāto uttānatthāneva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. ઉપસમ્પાદેતબ્બસુત્તં • 1. Upasampādetabbasuttaṃ
    ૨. નિસ્સયસુત્તં • 2. Nissayasuttaṃ
    ૩. સામણેરસુત્તં • 3. Sāmaṇerasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact