Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૬. ઉપતિટ્ઠનસિક્ખાપદવણ્ણના

    6. Upatiṭṭhanasikkhāpadavaṇṇanā

    તક્કાદીસુ વા અઞ્ઞતરેનાતિ તક્કદધિમત્થુરસખીરાદીસુ અઞ્ઞતરેન. યાય કાયચિ બીજનિયાતિ અન્તમસો ચીવરકણ્ણં ઉપાદાય યાય કાયચિ બીજનિયા.

    Takkādīsu vā aññatarenāti takkadadhimatthurasakhīrādīsu aññatarena. Yāya kāyaci bījaniyāti antamaso cīvarakaṇṇaṃ upādāya yāya kāyaci bījaniyā.

    ઇમં પિવથાતિ ઇમં પાનીયં વા સૂપાદિં વા પિવથ. ઇમિના બીજથાતિ ઇમિના તાલવણ્ટેન બીજથ. દાપેન્તિયાતિ અઞ્ઞેન ઉભયમ્પિ દાપેન્તિયા.

    Imaṃ pivathāti imaṃ pānīyaṃ vā sūpādiṃ vā pivatha. Iminā bījathāti iminā tālavaṇṭena bījatha. Dāpentiyāti aññena ubhayampi dāpentiyā.

    ઉપતિટ્ઠનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Upatiṭṭhanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact