Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૩. ઉપવાણત્થેરગાથા

    3. Upavāṇattheragāthā

    ૧૮૫.

    185.

    ‘‘અરહં સુગતો લોકે, વાતેહાબાધિતો 1 મુનિ;

    ‘‘Arahaṃ sugato loke, vātehābādhito 2 muni;

    સચે ઉણ્હોદકં અત્થિ, મુનિનો દેહિ બ્રાહ્મણ.

    Sace uṇhodakaṃ atthi, munino dehi brāhmaṇa.

    ૧૮૬.

    186.

    ‘‘પૂજિતો પૂજનેય્યાનં 3, સક્કરેય્યાન સક્કતો;

    ‘‘Pūjito pūjaneyyānaṃ 4, sakkareyyāna sakkato;

    અપચિતોપચેય્યાનં 5, તસ્સ ઇચ્છામિ હાતવે’’તિ.

    Apacitopaceyyānaṃ 6, tassa icchāmi hātave’’ti.

    … ઉપવાણો થેરો….

    … Upavāṇo thero….







    Footnotes:
    1. … બાધિતો (ક॰)
    2. … bādhito (ka.)
    3. પૂજનીયાનં (સી॰)
    4. pūjanīyānaṃ (sī.)
    5. અપચનીયાનં (સી॰), અપચિનેય્યાનં (સ્યા॰)
    6. apacanīyānaṃ (sī.), apacineyyānaṃ (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૩. ઉપવાણત્થેરગાથાવણ્ણના • 3. Upavāṇattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact