Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૫. ઉપ્પાદેતબ્બસુત્તં

    5. Uppādetabbasuttaṃ

    ૧૪૯. ‘‘ઉપ્પાદેતબ્બઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, ધમ્મં દેસેસ્સામિ ન ઉપ્પાદેતબ્બઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, ન ઉપ્પાદેતબ્બો ધમ્મો? મિચ્છાદિટ્ઠિ…પે॰… મિચ્છાવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, ન ઉપ્પાદેતબ્બો ધમ્મો. કતમો ચ, ભિક્ખવે, ઉપ્પાદેતબ્બો ધમ્મો? સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, ઉપ્પાદેતબ્બો ધમ્મો’’તિ. પઞ્ચમં.

    149. ‘‘Uppādetabbañca vo, bhikkhave, dhammaṃ desessāmi na uppādetabbañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, na uppādetabbo dhammo? Micchādiṭṭhi…pe… micchāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, na uppādetabbo dhammo. Katamo ca, bhikkhave, uppādetabbo dhammo? Sammādiṭṭhi…pe… sammāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, uppādetabbo dhammo’’ti. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૪૨. સઙ્ગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 5-42. Saṅgāravasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact