Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૫૪. ઉરગજાતક (૨-૧-૪)

    154. Uragajātaka (2-1-4)

    .

    7.

    ઇધૂરગાનં પવરો પવિટ્ઠો, સેલસ્સ વણ્ણેન પમોક્ખમિચ્છં;

    Idhūragānaṃ pavaro paviṭṭho, selassa vaṇṇena pamokkhamicchaṃ;

    બ્રહ્મઞ્ચ વણ્ણં 1 અપચાયમાનો, બુભુક્ખિતો નો વિતરામિ 2 ભોત્તું.

    Brahmañca vaṇṇaṃ 3 apacāyamāno, bubhukkhito no vitarāmi 4 bhottuṃ.

    .

    8.

    સો બ્રહ્મગુત્તો ચિરમેવ જીવ, દિબ્યા ચ તે પાતુભવન્તુ ભક્ખા;

    So brahmagutto cirameva jīva, dibyā ca te pātubhavantu bhakkhā;

    યો બ્રહ્મવણ્ણં અપચાયમાનો, બુભુક્ખિતો નો વિતરાસિ 5 ભોત્તુન્તિ.

    Yo brahmavaṇṇaṃ apacāyamāno, bubhukkhito no vitarāsi 6 bhottunti.

    ઉરગજાતકં ચતુત્થં.

    Uragajātakaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. વક્કં (ક॰)
    2. વિસહામિ (ક॰ સિ॰ સ્યા॰ પી॰)
    3. vakkaṃ (ka.)
    4. visahāmi (ka. si. syā. pī.)
    5. સબ્બત્થપિ સમાનં
    6. sabbatthapi samānaṃ



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૫૪] ૪. ઉરગજાતકવણ્ણના • [154] 4. Uragajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact