Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. ઉસભત્થેરગાથા

    10. Usabhattheragāthā

    ૧૧૦.

    110.

    ‘‘નગા નગગ્ગેસુ સુસંવિરૂળ્હા, ઉદગ્ગમેઘેન નવેન સિત્તા;

    ‘‘Nagā nagaggesu susaṃvirūḷhā, udaggameghena navena sittā;

    વિવેકકામસ્સ અરઞ્ઞસઞ્ઞિનો, જનેતિ ભિય્યો ઉસભસ્સ કલ્યત’’ન્તિ.

    Vivekakāmassa araññasaññino, janeti bhiyyo usabhassa kalyata’’nti.

    … ઉસભો થેરો….

    … Usabho thero….

    વગ્ગો એકાદસમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo ekādasamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    બેલટ્ઠાનિકો સેતુચ્છો, બન્ધુરો ખિતકો ઇસિ;

    Belaṭṭhāniko setuccho, bandhuro khitako isi;

    મલિતવમ્ભો સુહેમન્તો, ધમ્મસવો ધમ્મસવપિતા;

    Malitavambho suhemanto, dhammasavo dhammasavapitā;

    સઙ્ઘરક્ખિતત્થેરો ચ, ઉસભો ચ મહામુનીતિ.

    Saṅgharakkhitatthero ca, usabho ca mahāmunīti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. ઉસભત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Usabhattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact