Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૨. ઉત્તરપાલત્થેરગાથા

    12. Uttarapālattheragāthā

    ૨૫૨.

    252.

    ‘‘પણ્ડિતં વત મં સન્તં, અલમત્થવિચિન્તકં;

    ‘‘Paṇḍitaṃ vata maṃ santaṃ, alamatthavicintakaṃ;

    પઞ્ચ કામગુણા લોકે, સમ્મોહા પાતયિંસુ મં.

    Pañca kāmaguṇā loke, sammohā pātayiṃsu maṃ.

    ૨૫૩.

    253.

    ‘‘પક્ખન્દો મારવિસયે, દળ્હસલ્લસમપ્પિતો;

    ‘‘Pakkhando māravisaye, daḷhasallasamappito;

    અસક્ખિં મચ્ચુરાજસ્સ, અહં પાસા પમુચ્ચિતું.

    Asakkhiṃ maccurājassa, ahaṃ pāsā pamuccituṃ.

    ૨૫૪.

    254.

    ‘‘સબ્બે કામા પહીના મે, ભવા સબ્બે પદાલિતા 1;

    ‘‘Sabbe kāmā pahīnā me, bhavā sabbe padālitā 2;

    વિક્ખીણો જાતિસંસારો, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Vikkhīṇo jātisaṃsāro, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … ઉત્તરપાલો થેરો….

    … Uttarapālo thero….







    Footnotes:
    1. વિદાલિતા (સી॰ પી॰ અટ્ઠ॰)
    2. vidālitā (sī. pī. aṭṭha.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૨. ઉત્તરપાલત્થેરગાથાવણ્ણના • 12. Uttarapālattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact